Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lotte Van Steenacker : ''Largoo' uniek musicalkamp in Vorselaar' - extra foto's

Musicalkampen Vorselaar

Vorselaar werkt de voorbije jaren op een sterke en efficiënte manier aan een divers vrijetijdsaanbod.

'Er is daarvoor een solide basis met maar liefst 113 verenigingen, uitdagende vrijetijdsinfrastructuur, tal van gedreven organisatoren én een mooie samenwerking binnen Neteland waarmee nauw wordt samengewerkt op vlak van jeugd, cultuur, sport, bibliotheek, buiten spelen, amateurkunsten & vrijetijdsparticipatie', zegt burgemeester Lieven Janssens.

'De UiTPAS, een ééngemaakte bibliotheekwerking en een gevarieerd Neteland-aanbod tijdens de schoolvakanties zijn daarvan al mooie resultaten.

Bijzondere thema’s en bijzondere doelgroepen liggen altijd wel moeilijker. Nochtans wel belangrijk. Daarom werken we dit jaar bv. met een OKAN-klas in de zomerscholen (anderstaligen, nieuwe Oekraïense inwoners) en er zijn ook tal van G-sport-initiatieven.

Dat was ook het geval tijdens de voorbije paasvakantie. Een heel ander thema dan het klassieke voetbal- of sport-kamp is “musical”. Een niche waarin veel minder mensen actief zijn maar nét daarom een grote meerwaarde.

Lotte Van Steenacker was zelf al actief in enkele musicals en studeert momenteel aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Zij studeerde voorheen in Vorselaar en heeft daarmee een mooie band opgebouwd. Zo trad ze eind vorig jaar nog op tijdens de gemeentelijke opendeurdag.

Lotte Van Steenacker : ''Largoo' succesvol musicalkamp, niet te missen basisopleiding'

'De voorbije week organiseerden we samen met 3 andere docenten (Wout theater, Britt dans en Ineke zang) onder de naam “Largoo” een musicalkamp in Vorselaar, in evenementenzaal De Dreef', zegt een enthousiaste docente Lotte Van Steenacker.

'Elke dag startte om 9u met een leuke opwarming, gevolgd door aparte lessen spel/theater, zang en dans. Voor wie vroeger aankomt of nog even wil blijven plakken achteraf was er ook opvang voorzien. Ingedeeld op leeftijdscategorie, krijgen de kinderen elke dag les in de drie disciplines van musical: zang, spel en dans. Dit natuurlijk op een uitdagend maar speels en ontspannend niveau.

Doorheen de week werken we samen aan een originele voorstelling, geschreven door Largoo zelf. Als kers op de taart spelen we op de laatste dag van het kamp deze voorstelling voor een volle zaal.

Na een meer dan geslaagde eerste editie hebben we écht de smaak te pakken en organiseren we in Vorselaar de komende zomer nog twee musicalkampen: 3-7 juli en 7-11 augustus 2023. Een aanrader.

Meer info www.largoo.be info@largoo.be

Foto's Adrie de Kok/NNieuws.

Musicalkampen Vorselaar

Deel dit artikel